ER EN PERSONLIG TRÆNER

PENGENE VÆRD?

Hvorfor vælge en personlig træner? Kan man ikke lige så godt finde en kostplan eller et træningsprogram på nettet, og gøre det selv?


Hvad får du hos en personlig træner?


Progression og programlægning

Enhver veluddannet personlig træner, skal have viden om progression og programlægning. Det er vigtigt at progression ikke kun handler om ydeevne, men at den er tilpasset klienten i form af valget af træningsudstyr. Uden korrekt progression og programplanlægning,  vil resultaterne være langsomme om at opnå eller ikke forekomme og potentialet for skader øges. Programplanlægning er meget mere end blot at downloade et 12-ugers program fra en side på nettet. Det tager uddannelse, tanker, korrekt vurdering af en klient, erfaring og en masse andre variabler.


Træning og Instruktion

En af de vigtigste ting en personlig træner kan tilbyde, er den viden og evne til at instruere dig til at udføre øvelserne korrekt, når det kommer til træning. Dette er især vigtigt for at ramme,  de muskler man ønsker at træne rigtigt, så man får mest muligt ud af sin træning og undgår skader.  Det gælder ikke kun for hvordan du tilpasser maskinen, men hvordan ens kropsholdning, teknik, vinkler, tempo og en masse andet er.


Kost og kostvejledning

Ikke alle trænere er uddannet kostvejledere, og når 70% af resultaterne kommer igennem kosten,  er det vigtigt at du har én, der kan vejlede dig korrekt. Med en uddannet kostvejleder, kan i finde dine personlige ernæringsmæssige behov (kalorier, protein / kulhydrat / fedt) som får dig til at opnå synlige resultater og føle en masse energi og overskud i hverdagen.

Ikke alle mennesker reagerer éns, det er derfor vigtigt at din kost, er tilpasset netop din krop og daglige aktivitet. Selv den bedste kostplan skal justeres, eftersom din krop tilpasser sig på et tidspunkt med indtagelse og forbrug.


Motivation, målsætning og dedikation

En god personlig træner, vil hjælpe dig med at holde dig motiveret. Motivation kommer blandt andet fra, at du kan se resultater og udvikling. Dette kræver en plan med specifikke, målbare og opnåelige mål.

De fleste går rundt i træningscenteret uden en plan. De går igennem de samme øvelser igen og igen, uden specifikke mål og spekulerer på, hvorfor de ikke har tabt sig eller opbygget muskler i de seneste seks måneder.

Med en personlig træner, har du et ”ansvar” for at holde planen. Ansvarlighed kan hjælpe med, at tvinge dig til at styre din tid bedre og "skabe" en åbning: så du ikke går glip din planlagte træning. Selv de mest motiverede og engagerede mennesker, har dage hvor de ønsker at springe træningen over. Men med en plan, deadline, mål og aftaler med en træner, vil det hjælpe din tankegang, til at fortsætte op af stien og følge planen. Med opfølgning og dele mål kan i hver uge følge din udvikling og holde motivationen til at fortsætte mod målet.


Hvad skal jeg vælge?

Det er vigtigt at den træner du vælger, har interesse i at få dig i mål.

Èn der har uddannelse og teoretisk viden, til at kunne guide dig med de rigtige informationer.

Det er vigtigt at personen har praktisk erfaring, både med sin egen krop og andres, skabt resultater og ikke kun har læst i en bog og fået et bevis.


Konklusion

Med en dygtig personlig træner, kommer du i gang med de rette informationer, du sparer tid på at forsøge selv og måske fejle eller at have en plan hængende på køleskabet, som du alligevel ikke følger. Men med en personlig træner, fortsætter man med målbare og synlige resultater og kommer mål. Spørgsmålet er så, er dit mål de penge værd?